AIKUISTEN JUMPAT

Säännöllinen kuntojumppa yhdistettynä arki-, hyöty- ja työmatkaliikuntaan auttaa mm. painonhallinnassa, ehkäisee ja alentaa korkeaa verenpainetta, kehittää ja ylläpitää luuston, lihaksiston ja nivelten toimintakykyä, vähentää sydän- ja verisuonitauteja ja edistää psyykkistä hyvinvointia.

Hyvässä seurassa on ilo liikkua!

Kuntojumpat 

Kuntojumppatunti aloitetaan kehoa lämmittävällä ja sykettä nostavalla alkulämmittelyllä tehden erilaisia askelsarjoja. Lämmittelyn jälkeen tunti jatkuu monipuolisesti koko kehoa harjoittavilla lihaskuntoharjoituksilla, ja ryhtiä ja nivelten liikkuvuutta harjoittavilla liikkeillä. Tunnin lopuksi on loppuvenyttelyt.

Miesten kuntojumppa 

Miesten kuntojumppa sisältää monipuolista lihaskuntoharjoittelua, sykkeen nostoa, ryhti- ja liikkuvuusharjoituksia sekä runsaasti venyttelyjä.

Tunti aloitetaan sykettä nostavalla alkulämmittelyllä, jossa tehdään helppoja askelsarjoja.

Lämmittelyn jälkeen tunti jatkuu lihaskunto-osuudella, jolloin tehdään eri lihasryhmiä voimistavia liikkeitä. Tunti päättyy runsaisiin venytyksiin.

 

Helin tanssillinen liikunta

Zumbaa, bailaa, lattaria, luovaa tanssia, terapeuttista tanssia ja kaikkea näiden väliltä opetan kymmenien vuosien ohjaaja- sekä opettajakokemuksella. Tunnit sisältävät hikeä ja hauskuutta, tule mukaan :). Haasta itsesi uskaltamaan, luottamaan, heittäytymään ja löytämään kehon ja mielen yhteys. Kaikissa meissä elää tanssija!

Putkirullaus -lihashuolto

Tarvitset: maton, putkirullan tai jalallisen high rollerin, piikkipallon tai tennispallon, ohut joustava vaatetus.  Lisäksi tarvitset lihasvoimaa; joissakin asennoissa ollaan
käsien varassa (ei high roller), jolloin ranteet ovat kovilla.

Tunti sisältää 5-10 minuutin avaavan harjoitteen, ei varsinaista lihaslämmittelyä. Rullausta koko keholle vaihtuvin harjoittein, välillä harjoitteet piikkipallolla.
Tunnin aikana ohjaus sekä putkirullaan että high rolleriin. Putkirullaus aloitetaan syksyllä helpoista asennoista ja liikkeistä. Tunnilla käytetään taustamusiikkia. 

Ohjaus on yleisohjausta, jossa jokainen tekee ohjeiden mukaan omalla vastuullaan. Jos sinulla on tules (tuki ja liikunta elin) -ongelmia tai esim. kuluma kaularangassa keskustele ensin fysioterapeuttisi kanssa.

. 

Heart & Fit 

HEART&FIT: tehokasta, hauskaa ja tavoitteellista harjoittelua kuntopiirityyliin, sisältää HIIT-harjoittelun (high intensity interval training) elementtejä. Tunti sisältää erilaisia harjoitteita ilman välineitä, useita osuuksia, joissa syke nostetaan lähes maksimiin. Osallistujille annetaan tarvittaessa erilaisia vaihtoehtoja, joilla liikkeistä saa kevyemmän tai raskaamman. Tämäntyyppinen harjoittelu on tutkitusti tehokasta ja parantaa mm. hapenottokykyä, aineenvaihduntaa ja auttaa laskemaan verenpainetta. Tämän johdosta rasva palaa ja keho muokkaantuu. Tunti on tarkoitettu terveille, liikuntaa harrastaneille aikuisille, sopii myös miehille. Tuntia EI suositella sydänsairauksista kärsiville, tyyppi 2 diabeetikoille, raskaana oleville tai imettäville. Myös reilusti ylipainoisten kannattaa neuvotella lääkärin kanssa ennen aloitusta.

Kalenteri >>   

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Julkiseen ryhmään pääset oman
henkilökohtaisen Facebook-tilisi kautta
(ryhmähaku: Kuhmon Kivattaret).